Απόσταση: 23,500 μ. 

Θετική υψομετρική: 1.350μ.

Εκκίνηση του Αγώνα στις 07:30 π.μ. από το χωριό Πυργί στην πλατεία της εκκλησίας Αγίων Πάντων του οικισμού Χαράκτι.

Από την πλατεία κατηφορίζουμε την ασφαλτο και στα 550 μ. μπαίνουμε σε μονοπάτι που στην συνέχεια γίνεται ανηφορικό. Στο 3ο χλμ στις παρυφές του ελατόδασους ακολουθούμε τον χωματόδρομο αριστερά. Στο 4,5 χλμ στην θέση πηγάδια είναι το 1ο Στεκ του αγώνα. Στο σημείο αυτό δεξιά μπαίνουμε σε πανέμορφο συνεχές ανηφορικο μονοπάτι για 3,5 χλμ. Βγαίνουμε σε χωματόδρομο που βρίσκεται το 2ο Στεκ. Συνεχιζουμε στο ανηφορικό μονοπάτι μέχρι το “Μεγα Σωρό” την ψηλότερη κορυφή του Αίνου στα 1628 μ. Ακολουθεί ένα μονοπάτι στην κορυφογραμμή και καταλήγει στο πάρκινγκ του Αίνου. Εκεί μπαίνουμε σε μονοπάτι κατηφορικό που περνάει από ένα κομμάτι ασφάλτου και καταλήγει στην θέση “Εζα” που είναι η είσοδος του δρυμού και το 3ο στεκ του Αγώνα.  Στην συνέχεια ακολουθεί κατηφορικό δρομικό μονοπάτι για 3χμ. Κατόπιν συναντάμε χωματόδρομο δεξιά και στο 17κμ βρίσκουμε το 4ο Στεκ. Εδώ στρίβουμε αριστερά και από κατηφορικό μονοπάτι φτάνουμε στην άσφαλτο και περνώντας από τους οικισμούς Τσακαρισιάνο, Σοφάτα και Διγαλέτο όπου και ολοκληρώνουμε τον αγώνα στην πλατεία που ξεκινήσαμε. 

Υποσημείωση: Τα πρώτα 8500μ της διαδρομής είναι ανηφορικά 1.150μ.υψομετρική.

Χρονικό όριο: 6 ώρες

Η Διαδρομή στο Garmin

Η Διαδρομή στο Strava

23.5 km

AINOS Half Marathon

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Όροι Συμμετοχής

Δηλώνω υπεύθυνα ότι έχω λάβει γνώση των κανονισμών του αγώνα και τους αποδέχομαι πλήρως. Γνωρίζω ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα που διεξάγεται σε ορεινό περιβάλλον και πιθανά υπό ακραίες καιρικές συνθήκες.
 
Δηλώνω επίσης υπεύθυνα ότι είμαι απόλυτα υγιής κι έχω πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό.
 
Η διοργανώτρια αρχή απαλλάσσεται από οποιαδήποτε αξίωση δική μου ή των οικείων μου, για οποιαδήποτε βλάβη της υγείας μου, τυχόν τραυματισμό ή απώλεια ζωής κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας του αγώνα.

AINOS MOUNTAIN MARATHON © 2024. All rights reserved | Designed by MySystemLand