Απόσταση: 40.500μ.

Υψομετρική: 2.360μ.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Εκκίνηση του Αγώνα στις 07:00 π.μ. από το χωριό Πυργί στην πλατεία της εκκλησίας Αγίων Πάντων του οικισμού Χαράκτι.

Από την πλατεία κατηφορίζουμε την ασφάλτο και στα 550 μ. μπαίνουμε σε μονοπάτι που στην συνέχεια γίνεται ανηφορικό. Στο 3ο χλμ στις παρυφές του ελατόδασους ακολουθούμε τον χωματόδρομο αριστερά. Στο 4,5 χλμ στην θέση πηγάδια είναι το 1ο Στεκ του αγώνα. Στο σημείο αυτό δεξιά μπαίνουμε σε πανέμορφο συνεχές ανηφορικο μονοπάτι για 3,5 χλμ. Βγαίνουμε σε χωματόδρομο που βρίσκεται το 2ο Στεκ. Στην συνέχεια κάνουμε αριστερά σε ήπια κατηφόρα που καταλήγει στο 3ο στεκ στο 12 χλμ στην θέση Πετάσι ή “Kισσός”. Εδώ μπαίνουμε δεξιά σε μονοπάτι που μας οδηγεί στην αρχή της κορυφογραμμής του Αίνου. “Το κομμάτι αυτό της διαδρομής σε υψόμετρο άνω των 1500 μέτρων είναι ίσως το μοναδικό σε νησί στον κόσμο με πανοραμική θέα της θαλασσας για 8,5 χλμ.” Θα περάσουμε από την ψηλότερη κορυφή του βουνού “Μέγας σωρός “ (1628 μ.) και κατόπιν καταλήγουμε στην θέση “Χιονιστρα” όπου είναι και το 4ο Στέκ.

Συνεχίζουμε το μονοπάτι της κορυφογραμμής και σε 3χμ φτάνουμε στην άσφαλτο. Σε 300 μέτρα στρίβουμε αριστερά σε απότομο μονοπάτι που μας οδηγεί στο χαμηλότερο υψομετρικά δυτικό σημείο της διαδρομής. Εκεί στην κολόνα με απίστευτη θέα κάνουμε δεξιά στο καινούργιο κομματι της διαδρομής με δύσκολο τεραίν ανηφορικό μονοπάτι για 1μιση χμ που στην συνέχεια μέσα από ελατόδασος βγαίνει στην θέση “Εζα “ στην πύλη του Δρυμού στο 31κμ όπου είναι και το 6ο Στεκ,

Στην συνέχεια ακολουθεί κατηφορικό δρομικό μονοπάτι για 3χμ. Κατόπιν συναντάμε χωματόδρομο δεξιά και στο 37 κμ βρίσκουμε το 7ο Στεκ. Εδώ στρίβουμε αριστερά και από κατηφορικό μονοπάτι φτάνουμε στην άσφαλτο και περνώντας από τους οικισμούς Τσακαρισιάνο, Σοφάτα και Διγαλέτο όπου και ολοκληρώνουμε τον αγώνα στην πλατεία που ξεκινήσαμε.

Η Διαδρομή στο Garmin

Η Διαδρομή στο Strava

40.5 km

Ainos Mountain Marathon

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Όροι Συμμετοχής

Δηλώνω υπεύθυνα ότι έχω λάβει γνώση των κανονισμών του αγώνα και τους αποδέχομαι πλήρως. Γνωρίζω ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα που διεξάγεται σε ορεινό περιβάλλον και πιθανά υπό ακραίες καιρικές συνθήκες.
 
Δηλώνω επίσης υπεύθυνα ότι είμαι απόλυτα υγιής κι έχω πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό.
 
Η διοργανώτρια αρχή απαλλάσσεται από οποιαδήποτε αξίωση δική μου ή των οικείων μου, για οποιαδήποτε βλάβη της υγείας μου, τυχόν τραυματισμό ή απώλεια ζωής κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας του αγώνα.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1) Έως 40 ετών

2) Από 41 και άνω (με την προϋπόθεση να είναι άνω των 6 συμμετοχών)

 

ΑΝΤΡΕΣ

1) Έως 40 ετών

2) Από 41 έως 50 ετών

3) Από 51 και άνω

AINOS MOUNTAIN MARATHON © 2024. All rights reserved | Designed by MySystemLand